Two Faces
Ik wilde al geruime tijd een eiland in vrouwenvorm schilderen en dit is haar geworden. Je kan de persoon op twee manieren zien, van voren en van opzij. Ze heeft dus twee gezichten. De driehoekige vormen in de rechter persoon staan voor alle goeds en komt in drieën. De wereld is vol tegenstellingen, zwart en wit, heet en koud, zon en aarde, rijk en arm. Naast twee uitersten bestaat er ook grijs, warm en binnen. Ook tijd bevat drie componenten: Heden, verleden en de toekomst.

Techniek

Acryl op canvas afgelakt met UV vernis

Status

Beschikbaar

Afmetingen

75 cm. x 75 cm.

BESCHRIJVING

De cirkelvormen in de linker persoon betekenen “eenheid”. En staan ook symbool voor onvoorwaardelijkheid en veiligheid, want eenheid geeft vertrouwen. Haar ketting zijn parels uit de zee, deze staan voor de zuiverende werking van het lichaam, maar ook van de geest en de ziel. Parels stimuleren de acceptatie van hoe jezelf bent en van anderen. Het groen en de palmbladeren staan voor een tropisch eiland en de romeinen zagen deze als het teken van overwinning en eeuwige vrede. Haar oor is een vlinder, deze staat symbool voor groei, niemand wordt geboren met alle kennis. Het leven is een reis die ons onderweg veel belangrijke lessen leert, en de natuur leert ons dat we erg onthecht zijn vanuit een hectische maatschappij. De vis staat voor geluk en eten. De bergen op de achtergrond zijn vrouwelijke vormen, de lijst is oranje met gouden glitters die staat voor de flamboyant boom. Het water heeft glitters, en ook de paarse lucht, zo mooi als het licht erop valt. Ook metallic verf heb ik gebruikt waardoor het iedere keer een ander uiterlijk heeft. De wegen in de bergen staan voor “waar een wil is, is een weg”. Het water is voor mij erg belangrijk, hierin staat ze “2 faces”, water laat alle emoties door je heen stromen, je diepste gevoelens, ons onderbewustzijn, onze intuïtie. Water is healing.

Deel dit werk!

[dssb_sharing_buttons _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ width=”100%” max_width=”100%” disabled_on=”on|off|off”][dssb_sharing_button _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” button_text=”Facebook” share_font_size=”14px” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” social_network=”email” button_text=”E-Mail” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” social_network=”whatsapp” button_text=”Whatsapp” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” social_network=”pinterest” button_text=”Pinterest” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]