Querencia
Ik ben een tijdje geleden aan dit schilderij begonnen, na Covid en vlak na mijn burn-out. Voor mij staat de bank voor rust en tijd voor jezelf. Pas sinds kort heeft een bank deze betekenis voor mij, want ik ben altijd met iets bezig. Maar mijn burn-out heeft me doen inzien dat rust goed is, op alle fronten. De deken geeft warmte. Het kussen ondersteunt mijn hoofd, waaruit nieuwe ideeën stromen,... Querencia betekent een plek waar je je veilig voelt en waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar je naar verlangt en waar je je thuis voelt,... en dus in je ondergoed lol. Het zwembad staat voor afkoeling, want tijdens mijn burn-out nam ik een koude plons of een koude douche om mijn hoofd te resetten. Helaas werkte het niet altijd,... De zee geeft me ook rust evenals de wind door de bomen,... De gele vlinder staat voor positiviteit en gelukkig zijn. Geel staat voor warmte, licht, hoop en positieve energie. Ik heb de Caribische sneeuw nu 3 keer meegemaakt, en de gele vlinders vliegen overal...ook in mijn Studio.

Techniek

Acryl op canvas

Status

Beschikbaar

Afmetingen

100 cm. x 100 cm.

BESCHRIJVING

De bloemen staan voor bloei en groei. In de Covid tijd en vlak voor mijn emigratie verloor ik mijn vader, dit was een moeilijke tijd, … de kaars is voor hem. Wat worden ze gemist!
Verder werkte ik technisch met schaduwen (zoals de vlinder en het kleed onder de bank), en met perspectief maar op een abstracte manier. Ook werkte ik weer met veel goudverf en glow in the dark verf. Ik verbond de vlinder, de kaars en het hart omdat ze oplichten in het donker. Voor altijd in mijn hart, en probeer positief te blijven! Ondanks het zware onderwerp wilde ik er toch een gezellig en rustig tafereel van maken, in volle kleur! Hopelijk vinden jullie haar mooi!

DEEL DIT WERK

[dssb_sharing_buttons disabled_on=”on|off|off” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” width=”100%” max_width=”100%” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button button_text=”Facebook” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” share_font_size=”14px” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”email” button_text=”E-Mail” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”whatsapp” button_text=”Whatsapp” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”pinterest” button_text=”Pinterest” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]

ANDERE PROJECTEN