Mahalo
Dit schilderij is geïnspireerd door Hawaï. Als klein meisje tekende ik al tropische bloemen en palmbomen en droomde ik ervan ooit naar Hawaï te gaan en dat doe ik nog steeds... Met mijn kinderen luisterde ik vaak naar Taimane, een zangeres uit Hawaii die Spaanse muziek combineerde met lokale zang. Zo mooi! "Mahalo", zo heet dit schilderij. Dank u", als een manier van leven. Leven in dankbaarheid voor de rijkdom die het leven zo kostbaar maakt. De tropische bloemen die ze om haar hoofd bindt zijn prachtig. Allemaal inspiratie voor mij! Het boeket is ook wat ze krijgen op een bruiloft en ik heb het een beetje laten ontploffen, bij wijze van spreken,..lol. Ik wilde een Delfts blauwe vaas schilderen, maar dan op mijn eigen manier. Ook omdat ik in het Nederlandse deel van Sint Maarten woon. Dat staat nu vol met symbolen die vroeger in grotten in de rotsen werden gevonden, maar ook die in potten werden gegraveerd. Het goud (echt bladgoud) duidt op de pot met goud,...zoals men denkt aan het einde of begin van een regenboog. Ik kan daar altijd over fantaseren,..en het staat nu op het doek. De achtergrond is de kleur van de zee, het doorzichtige water verveelt nooit en is elke keer weer prachtig! Het tafelkleed is geïnspireerd op het Franse deel van Sint Maarten, ik woon vlak bij de grens en kom er vaak. Wat me altijd opvalt zijn die rood-wit geblokte tafelkleden die je vaak ziet in restaurants, ... ook in Europees Frankrijk. Al met al is de bodem ROOD, WIT en BLAUW zoals de beide vlaggen van Nederland en Frankrijk. Ik heb in dit schilderij veel met schaduw gewerkt, waardoor dingen uit het schilderij springen en spelen met je visie en fantasie. Hoop dat iemand van haar houdt en een eeuwig boeket in huis wil hebben "Mahalo".

Techniek

Acryl op canvas

Status

Beschikbaar

Afmetingen

120cm. x 90 cm.

BESCHRIJVING

Betekenis van de symbolen van links naar rechts: Levensbloem, Droom, Krijger, Wens, Spiraal van tijd, Liefde, Beschermer. Andere symbolen (zoekplaatje): zaden in de grond, symbolen van herinnering, levenslijnen, levengevend water, oog, zon, scheuten van de toekomstige oogst, levenslijnen, veranderingen, begin en einde van het leven.

DEEL DIT WERK

[dssb_sharing_buttons disabled_on=”on|off|off” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” width=”100%” max_width=”100%” global_colors_info=”{}”][dssb_sharing_button button_text=”Facebook” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” share_font_size=”14px” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”email” button_text=”E-Mail” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”whatsapp” button_text=”Whatsapp” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”pinterest” button_text=”Pinterest” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]

ANDERE PROJECTEN