Mujer fuerte
Dit grote schilderij is een ode aan de sterke vrouw, de vrouw die vecht als een stier. De stier die ongevraagd moet vechten en tegelijkertijd de knop omdraait en liefde kan geven. Haar onderhuid is met dikkere lagen opgezet, en staat voor een dikke en doorleefde huid, ontvangen door het leven zelf. Iedereen heeft een gevecht met zichzelf, maar je weet pas hoe sterk je echt bent als het je enige optie is!

Techniek

Acryl op canvas afgelakt met UV vernis

Status

Verkocht

Afmetingen

120 cm. x 20 cm.

BESCHRIJVING

A strong woman is one who can build a firm foundation with the bricks others have trown at her”

De achtergrond staat voor de lagen van het leven die zich repeteren. Van onderen vanuit de aarde, de bloemen, het leven, de (her)geboorte. Daarna volgen de emoties, de tranen, het verdriet, de blijdschap dat je er bent, voor jezelf en voor anderen. Eten (maisvelden) is de motor van het leven. De wurging (touw) van het leven, je gevecht, vanuit de baarmoeder, de grote wijde en boze wereld. Zoek je “stam”, je begint bij je moeder en/of vader, je kinderen, familie, vrienden of eenzaamheid. Eten & drinken is wat mensen samenbrengt en verbindt, een rustmoment voor jezelf en/of met anderen communiceren, borstvoeding. Daarna herhaalt het zich opnieuw, herboren voelen (na een trauma, ziekte, levenservaring). Je stam kan er dan anders uitzien, sommige mensen komen en gaan op je pad en de beste zielsverwanten blijven hangen. Achter de wolken zit dat wat wie je wilt zijn, wat je wilt bereiken, de toekomst. Je ziet het niet maar als je de lucht blijft zien, positief en realistisch, dan is er een weg die je leidt door het wolkendek. De koningin (hommel), ze is op zoek, op zoek naar eten, haar stam, haar gevecht aan het uitvechten, het in leven blijven. En als laatste  “And when her halo broke, she carved the two halves into golden horns”. Ik wilde dit tafereel zo graag schilderen, het plaatje van een menselijke stier die kracht uitstraalt met daarachter een levensloop geschilderd in bergen met een pad (rode draad) door het leven wie je echt bent!

DEEL DIT WERK

[dssb_sharing_buttons disabled_on=”on|off|off” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” width=”100%” max_width=”100%” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][dssb_sharing_button button_text=”Facebook” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” share_font_size=”14px” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”email” button_text=”E-Mail” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”whatsapp” button_text=”Whatsapp” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dssb_sharing_button][dssb_sharing_button social_network=”pinterest” button_text=”Pinterest” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dssb_sharing_button][/dssb_sharing_buttons]

ANDERE PROJECTEN